Acțiunile pentru siguranța comunității din ultima săptămână au avut ca rezultat prinderea în flagrant a nouă persoane, precum și dispunerea a 12 măsuri preventive. În trafic, pentru neregulile rutiere, peste 50 de conducători auto au rămas fără permis.

 

În perioada 10 – 16 februarie a.c., peste 400 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate nouă acțiuni și s-a intervenit la 362 de evenimente, dintre care 346 au fost sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților, au fost constatate peste 80 de infracțiuni, nouă persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 12 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 714 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 335.000 de lei, fiind confiscate bunuri în valoare de 60.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate zece infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 53 de permise de conducere și retrase 14 certificate de înmatriculare.

Oamenii legii îi sfătuiesc pe cetăţeni ca atunci când sunt martorii unor fapte antisociale sau au fost victimele unei infracțiuni, să nu ezite să se adreseze celui mai apropiat echipaj de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112.