Săptămâna trecută, polițiștii au aplicat 638 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 240.000 de lei

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultima săptămână, polițiștii au intervenit la peste 421 de sesizări ale cetățenilor, majoritatea primite prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 32 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

În perioada 20 – 26 decembrie a.c., peste 1.000 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate 136 de acțiuni și s-a intervenit la 421 de evenimente sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților, au fost constatate 81 de infracțiuni, șase persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse zece măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 638 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 240.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 15 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 32 de permise de conducere și retrase 12 certificate de înmatriculare.

Exemplu

La data de 26 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Dragalina au oprit pentru control pe strada Toamnei, din satul Drajna Nouă, județul Călărași, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 29 de ani, din municipiul Slobozia, județul Ialomița.

Din verificările efectuate de polițiști, acesta figura fără permis de conducere, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Ulterior, cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.