În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultima săptămână, polițiștii au intervenit la 452 de sesizări ale cetățenilor, majoritatea primite prin serviciul 112. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 49 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.
În perioada 16 – 22 septembrie a.c., peste 500 de polițiști au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.
Au fost organizate 11 acțiuni și s-a intervenit la 452 de evenimente, dintre care 431 au fost sesizate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.
Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 84 de infracțiuni, şapte persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse şapte măsuri preventive.
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 748 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 230.000 de lei.
Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate opt infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 49 de permise de conducere și retrase zece certificate de înmatriculare.