Acțiunile pentru siguranța comunității din ultima săptămână au avut ca rezultat prinderea în flagrant a zece persoane, precum și dispunerea a opt de măsuri preventive. În trafic, pentru neregulile rutiere, peste 40 de conducători auto au rămas fără permis. 

 

În săptămâna 22 – 28 iunie a.c., peste 500 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate zece acțiuni și s-a intervenit la 532 de evenimente, dintre care 516 au fost sesizate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Ca urmare a activităților, au fost constatate 97 de infracțiuni, zece persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse opt de măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 1.227 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 454.000 de lei și au confiscat bunuri în valoare de 2.440 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate opt infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 47 de permise de conducere și retrase 26 de certificate de înmatriculare.

Atunci când sunt martorii unor fapte antisociale sau au fost victimele unei infracțiuni, cetăţenii sunt sfătuiţi să nu ezite să se adreseze celui mai apropiat echipaj de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112.