Șapte jucători ai AHC Dunărea Călărași au fost convocați la loturile naționale pentru calificările la Campionatul European (CE) de Handbal Masculin din 2020.

 

Potrivit site-ului www.ahcdunarea.ro, Campionatul European de Handbal Masculin din 2020, Men’s EHF European Handball Championship, cea de a 14-a ediție, care va avea loc în perioada 9 – 26 ianuarie 2020, va fi găzduit pentru prima dată de trei țări, respectiv Austria, Norvegia și Suedia.

Gabriel Bujor, George Șelaru, Viorel Fotache, Dragoș Soare și Gabriel Dumitriu au fost convocați de selecţionerul Manuel Montoya la naționala României.

Pavel Gurkovsky a fost convocat la naționala Ucrainei de selecţionerul Sergei Bebeshko și Zarko Pejovic a fost convocat la naționala Muntenegru de antrenorul Zoran Roganović. Selecționerul Ucrainei, Sergei Bebeshko, a anunțat lotul pentru meciurile oficiale din aprilie, din grupa a opta de calificare la Euro 2020, din care mai fac parte Danemarca, Muntenegru și Insulele Feroe. Pivotul Pavel Gurkovsky a fost convocat pentru dubla cu Insulele Feroe, alături de el fiind convocat și fostul coordonator al AHC Dunărea Călărași, actual component al echipei ruse Spartak Moscova, Alexander Yuzbabenko. Partidele dintre Ucraina şi Insulele Feroe se vor disputa în data de 10 aprilie 2019, la Kiev, şi pe 13 aprilie, la Copenhaga.

Coordonatorul Zarko Pejovic a fost convocat pentru dubla cu campioana mondiala Danemarca, alături de el au mai fost convocați și pivotul Vuk Lazovic (SK Hawks/Coreea de Sud, fost component al AHC Dunărea Călărași), dar și Nemanja Grbovic (Steaua București), Stevan Vujovic (Dobrogea Constanţa) și Vuk Milosevic (Poli Timișoara). Meciurile dintre Muntenegru şi Danemarca vor avea loc pe 10 aprilie, la Podgorica, şi pe 13 aprilie, la Copenhaga.

Federația Română de Handbal organizează, în perioada 7 – 15 aprilie, un cantonament de pregătire pentru lotul național de seniori și o serie de meciuri în vederea calificării la Campionatul European din 2020, meciuri din cadrul grupei a şasea de calificare, din care mai fac parte Franța, Lituania și Portugalia. La această acțiune, selecţionerul spaniol Manuel Montoya a convocat și cinci jucători călărășeni, extrema stângă Gabriel Bujor, portarul George Selaru, apărătorul Viorel Fotache, pivotul Dragoș Soare și apărătorul Gabriel Dumitriu. România şi Lituania se vor duela în data de 11 aprilie 2019, începând cu ora 18:00, la Târgovişte, şi pe 14 aprilie, la Klaipeda.

Componența lotului este următoarea: Ionuț Ciprian Iancu (AHC Dobrogea Sud Constanța), George Șelaru (AHC Dunărea Călărași), Cristian Tcaciuc (SCM Politehnica Timișoara), Chike Osita Onyejekwe (CSM București), Andrei Nicușor Negru (Dinamo București), Gabriel Bujor (AHC Dunărea Călărași), Roland Thalmaier (AHC Potaissa Turda), Adrian Vlăduț Rotaru (CSM București), Gabriel Dumitru (AHC Dunărea Călărași), Dragoș Soare (AHC Dunărea Călărași), Andrei Buzle (FC Barcelona), Călin Căbuț (CS Minaur), Marius Szoke (AHC Potaissa Turda), Demis Cosmin Grigoraș (Grudfos Tatabanya), Marius Sadoveac (SCM Poli Timișoara), Emil Racoțea (Wisla Plock), Alexandru Simicu (Saint Raphael), Robert Mihai Militaru (CSM București), Viorel Fotache (AHC Dunărea Călărași).

Următoarele meciuri ale tricolorilor sunt programate în luna iunie, astfel: 13 iunie, ora 18:00, la Sala Dinamo, România – Portugalia; 16 iunie, la Nantes, Franța – România.