În data de 6 februarie 2020, polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Călărași, împreună cu procurorii DIICOT au efectuat şapte percheziții în Capitală, Ilfov și Călărași la domiciliile unor persoane bănuite de consituirea unui grup infracțional organizat care avea ca obiect al activității traficarea și exploatarea sexuală, prin recrutare, transportare, primire și determinare prin inducere în eroare la practicarea prostituției.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada iunie 2019 şi până în prezent, cei în cauză ar fi racolat mai multe tinere, majore și minore, pe care le-ar fi exploatat sexual pe raza municipiului Călărași și a comunelor adiacente, obținând astfel bani.

Au fost puse în aplicare 21 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călărași, pentru audieri.

Şapte persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 63 de ani au fost reținute pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.

Totodată, față de o a opta persoană s-a dispus de către procuror măsura controlului judiciar pentru săvârșirea infracțiunilor de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.