În data de 21 noiembrie 2017, pe raza Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanța au fost montate şapte stații meteo ce vor transmite parametri precum: temperatură, viteză și direcția vântului, umiditate, cantitate de precipitații în zona drumurilor naționale și a autostrăzilor aflate în administrarea direcției regionale. Aceste stații au fost montate în următoarele zone: Spații servicii A2, kilometrul 73+950; Spații servicii A2, kilometrul 88+300; CIC Drajna A2, kilometrul 105+500; Spații servicii A2, kilometrul 131+585; CIC Fetești A2, kilometrul 142+800; Tariverde, DN 22, kilometrul 252+500; Gara Dunărea – A2, kilometrul 152.

Accesul la datele transmsie de stațiile instalate se face printr-o componentă software cu ajutorul căreia se pot configura și alerte sms pentru diverși parametri măsurați de către acestea. O altă măsură importantă luată de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanța a fost înființarea în cadrul Dispeceratului a unei o linii telefonice unice pentru colaborarea directă cu Inspectoratele pentru Situații de Urgență de pe raza direcției, respectiv: ISU “Dobrogea” Constanța; ISU Brăila; ISU „Barbu Știrbei” Călărași; ISU “Delta” Tulcea; ISU „Barbu Catargiu” Ialomița.

Scopul înființării acestei linii telefonice este de comunicare rapidă și intervenție operativă în cazul  evenimentelor rutiere ce necesită asistență din partea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanța (semnalizare rutieră, îndepărtare obstacole de pe partea carosabilă).

(foto: economica.net)