În perioada 10 – 14 aprilie 2017, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Călăraşi a efectuat controale în următoarele domenii de activitate: agricultură, comerţ, materiale de construcţii, transport, administraţie publică, laboratoare pentru analize medicale şi reciclarea metalelor. În urma controalelor, inspectorii ITM Călăraşi au aplicat angajatorilor amenzi în valoare de 110.000 de lei.
Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei călărăşene, inspectorii din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat 23 de agenţi economici. Şapte angajatori au fost sancţionaţi, din care şase pentru muncă fără forme legale. Au fost aplicate amenzi în valoare de 110.000 de lei şi au fost dispuse 33 de măsuri cu termene precise de rezolvare.
De asemenea, inspectorii din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în muncă au efectuat 18 controale în urma cărora 15 angajatori au fost sancţionaţi. Au fost aplicate 40 de avertismente. Pentru remedierea deficienţelor, au fost dispuse 36 de măsuri cu termene precise de rezolvare.