Șase candidați călărășeni au fost declarați „Admis” în sesiunea ianuarie 2020 de admitere la instituțiile militare de învățământ ale Jandarmeriei Române, respectiv, cinci candidați la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Drăgășani și un candidat la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni.

Emoțiile admiterii au luat sfârșit în data de 19 ianuarie 2020, pentru cei 1.498 de candidați care au susținut ultima probă a concursului de admitere la școlile de subofițeri de jandarmerie, evaluarea cunoștințelor.

La Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani pe primul loc, cu 88 de puncte, s-a clasat un candidat din județul Argeș, în timp ce la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, primul candidat admis a obținut 85 de puncte și este din județul Galați.

„Mulțumim tuturor candidaților care au ales cele două instituții militare de învățământ ale Jandarmeriei Române, îi felicităm pe cei care au reușit și îi încurajăm să persevereze pe toți cei care își doresc o carieră în uniforma bleu jandarm!”, este mesajul transmis pe pagina de facebook a Jandarmeriei Române.