Luna aceasta, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) din Călăraşi demarează, în colaborare cu Centrul Regional pentru Formare Profesională a Adulților (CRFPA) Călărași, un număr de şase programe de formare profesională adresate persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi).

 

Participanții la aceste programe vor fi pregătiți în meseriile: lucrător în comerț – localitatea Lehliu Gară; ajutor mecanic auto – localitatea Lehliu Gară; frizer coafor manichiurist pedichiurist – localitatea Călărași; manichiurist pedichiurist – localitatea Călărași; mecanic auto – localitatea Călărași; operator introducere validare și prelucrare date – localitatea Călărași. Aceştia vor beneficia de următoarele facilităţi, prevăzute în Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea forței de muncă, precum: rechizite şi materiale de instruire, manuale, echipament de protecţie pe timpul instruirii practice (dacă este cazul), abonament gratuit pe mijloacele de transport pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, consultații medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului.

Persoanele participante la programele de formare profesională pot finaliza în mod gratuit cursul început, chiar dacă aceștia se încadrează în muncă în perioada desfășurării acestuia.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0242/318.376, interior 105 – Compartiment Formare Profesională.