Ieri, 19 ianuarie, la ora prânzului, în judeţul Călăraşi erau închise şase drumuri judeţene, după cum urmează: D.J. 402 Fundulea – Solacolu, D.J.303 Valea Argovei – Săruleşti Sat, D.J.403 Luica – Mânăstirea, D.J.401C Sohatu – Progresu – Cucuieţi,
D.J. 302 Belciugatele – Măriuţa şi D.J.304 Ulmu – Plevna. Pe toate drumurile judeţene se acţionează pentru deschiderea, menţinerea sau lărgirea acestora.
În prezent, se circulă în condiţii de iarnă. Situaţia pe drumurile judeţene se schimbă de la o oră la alta din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. De altfel, ieri dimineaţă, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a informat participanții la trafic că începând cu ora 07:30 a fost deschisă circulația rutieră pe autostrada A2, între localitățile Drajna Nouă – Fetești, km105+500 – km 144+000. La momentul actual, Autostrada Soarelui este deschisă integral traficului rutier, pentru toate categoriile de vehicule. De asemenea, începând cu ora 08:00 a fost deschisă circulația rutieră pe sectorul de drum DN 3, între localitățile Lehliu Gară şi Chiciu, km 67+000 – km 127+700. CNAIR a mai anunţat că s-a deschis sectorul de drum DN 41, între localitățile Oltenița şi Greaca, km 0+570 – km 24+000 și a fost instituită o restricție de circulație  pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Menționăm că se circulă în condiții de iarnă și este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere, precum și restricțiile instituite.

 Cod Galben de ger

Pentru intervalul 19 ianuarie, ora 12:00, – 21 ianuarie, ora 10:00, meteorologii au emis o atenţionare meteo Cod Galben pentru vreme deosebit de rece şi nopţi geroase. În intervalul menţionat vremea va fi deosebit de rece, geroasă în noaptea de joi spre vineri (19 spre 20 ianuarie) în cea mai mare parte a ţării, urmând ca vineri spre sâmbătă (20 spre 21 ianuarie) gerul să persiste în special în Transilvania, Oltenia şi Muntenia. Temperaturile minime se vor încadra în general între -22 şi -14 grade, iar cele maxime vor fi preponderent negative. În partea a doua a zilei de joi, 19 ianuarie local în Muntenia şi în Dobrogea vântul a suflat moderat, cu unele intensificări, astfel că pe spaţii restrânse zăpada depusă anterior a fost temporar spulberată.