Foto: observator.tv

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a (înainte de contestaţii), sesiunea 2019. Şase elevi din judeţul Călăraşi au promovat examenul cu brio, aceştia obţinând media generală 10.

Şase elevi din judeţul Călăraşi au obţinut media generală 10 la Evaluarea Naţională. Aeştia sunt următorii: Mario Ervin Dobra, de la Colegiul Naţional „Neagoe Basarab” Olteniţa; Diana Ana Maria Lazăr, de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călăraşi; Ioan Cristian Pavel, de la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” Călăraşi; Alina Ştefania Vasilief, de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Dragalina; Ioana Gabriela Vlad, de la Şcoala Gimnazială „Carol I” Călăraşi; Eva Viviana Zaharia, de la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” Călăraşi.

Contestaţiile au fost depuse în cursul zilei de ieri, 25 iunie a.c., în intervalul orar 14:00 – 20:00. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 29 iunie 2019. Rezultatele finale vor fi publicate atât la avizierul unităților de învățământ, cât și online, pe site-ul dedicat – evaluare.edu.ro.

Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la Evaluarea Națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.