Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Modelu s-au sesizat din oficiu cu privire la fapta unui bărbat care ar fi întreținut raporturi sexuale cu o ovină. Şase persoane sunt cercetate  de polițiști.

La data de 13 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Modelu s-au sesizat din oficiu, ca urmare a postării pe o rețea de socializare a unui videoclip în care apare o persoană de sex masculin, în timp ce ar fi întreținut un raport sexual cu o ovină.

În cauză au fost continuate cercetările, fiind identificate şase persoane care au fost prezente la fața locului.

Filmarea a fost realizată în vara anului 2019, fiind distribuită pe o rețea de socializare în cursul lunii octombrie a acestui an.

Totodată, s-a stabilit că ovina aparținea unui bărbat ce era prezent în momentul comiterii faptei. Ulterior, la finele anului 2019, aceasta fiind sacrificată pentru consum propriu.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Jegălia, județul Călărasi, iar pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „rănirea sau schingiuirea animalelor”, faptă prevăzută și sancționată de articolul 25 litera e) din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

Față de un al doilea bărbat în vârstă de 19 ani a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiuniilor de „instigarea la rănirea sau schingiuirea animalelor” și „violarea vieții private”.

De asemenea, alte patru persoane prezente în momentul comiterii faptei sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „instigarea la rănirea sau schingiuirea animalelor”.