Luna aceasta, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) din Călăraşi demarează şase programe de formare profesională adresate persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi), în colaborare cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor și alți furnizori de formare profesională autorizați în condițiile legii.

Participanții la aceste programe vor fi pregătiți în meseriile: expert achiziții publice, inspector resurse umane, lucrător în comerț, sudor electric, ajutor mecanic auto, agent de securitate. Aceştia vor beneficia de următoarele facilităţi, prevăzute în Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea forței de muncă: rechizite şi materiale de instruire, manuale, echipament de protecţie pe timpul instruirii practice (dacă este cazul) abonament gratuit pe mijloacele de transport pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, consultații medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului.

Persoanele participante la programele de formare profesională pot finaliza în mod gratuit cursul început, chiar dacă aceștia se încadrează în muncă în perioada desfășurării acestuia. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0242/318.376, interior 105 – Compartiment Formare Profesională.