În perioada 20 – 22 septembrie a.c., peste 70 de jandarmi călărăşeni au fost angrenaţi în misiunile de asigurare a ordinii şi siguranţei publice pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural-artistice şi sportive organizate de autorităţile locale, cu ocazia Zilelor Municipiului Călăraşi.

Pe timpul misiunilor şi în acţiunile desfăşurate, echipajele de jandarmerie au aplicat şase sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.000 de lei, pentru fapte care au adus atingere normelor legale ce reglementează menţinerea ordinii şi liniştii publice, respectiv, pentru proferarea de injurii şi expresii jignitoare, refuz de legitimare şi participarea la scandal.

Având în vedere faptul că la aceste evenimente a fost prezent un public numeros (aproximativ 7.500 de persoane, conform datelor estimate de organizatori), Jandarmeria Călăraşi le mulţumeşte tuturor participanţilor care au înţeles să respecte recomandările organizatorilor şi ale forţelor de ordine publică.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţă 112.