Echipa de fotbal AS Gâldău a anunțat recent pe rețelele sociale că primarul comunei Jegălia, Aurel Vasile, va construi la Gâldău un stadion cu o capacitate de 600 de locuri. Acesta urmează să aibă și zone de antrenamente, și un teren multifuncțional. Proiectarea va începe în data de 1 august 2020 și se va desfăşura timp de patru luni, iar execuția va dura alte nouă luni. Astfel, stadionul va fi finalizat cel târziu pe 1 septembrie 2021.

Echipa AS Gâldău își exprimă încântarea față de acest proiect: „Suntem copleșiți de emoții și plini până peste cap de recunoștință. Mulțumim domnului primar pentru tot ceea ce a făcut pentru noi. Am putea spune că fost marcat cel mai important gol din istoria satului nostru”.

Conform informațiilor publicate de reprezentanții echipei, stadionul urmează să aibă două tribune acoperite pe ambele părți și un vestiar modern cu lojă VIP la etaj, instalație de irigat subterană, iar în apropierea arenei vor fi amenajate mese de șah, loc pentru plimbat câinii, mese de tenis de masă și un teren sintetic multifuncțional, cu nocturnă. Viitorul complex sportiv de la Gâldău ar putea intra în categoria celor eligibile pentru Liga a 2-a.

„Realizarea acestui stadion este un lucru mare pentru copiii satului nostru pentru a îi încuraja să facă sport!”, au declarat reprezentanții echipei.