În data de 3 mai 2017, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au efectuat percheziţii în Bucureşti, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Prahova, Mehedinţi, Călăraşi, Arad, Teleorman şi Dâmboviţa, pentru destructurarea unei grupări infracţionale care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6.000.000 de euro unei societăţi naţionale de transport feroviar, prin delapidare. În cadrul dosarului este implicată şi firma SC Remat SA Călăraşi.
Societatea Remat Călăraşi a ţinut să facă precizări despre această situaţie, însă la nivelul mass-mediei centrale, printr-un drept la replică: „Ca urmare a percheziţiilor efectuate în data de 03.05.2017, vizând vânzarea unui număr de vagoane casate de către SNTFM CFR Marfă SA, cât şi implicarea SC REMAT SA Călăraşi în aceste tranzacţii facem următoarele precizări:
1. Bursa Română de Mărfuri a organizat începând cu sfârşitul anului 2015 procedura de licitaţie deschisă cu ofertă în plic închis, urmată de şedinţă de licitaţie cu strigare, prin care SNTFM CFR MARFĂ SA oferea spre vânzare ‘fier vechi provenit din tăierea a 2.450 de vagoane pe roţi proprii, care îndeplinesc condiţiile de casare’. Ca urmare a lipsei ofertanţilor procedura de licitaţie deschisă a fost repetată lunar până la data de 22.08.2016 când SC REMAT SA Călăraşi a adjudecat licitaţia ca urmare a ofertei depuse. Precizăm că preţul mare de vânzare solicitat (pentru o marfă nepregătită) a determinat SNTFM CFR MARFĂ SA să repete de cel puţin 6 ori procedura de licitaţie din lipsă de ofertanţi. 2. SC REMAT SA Călăraşi, fiind singurul ofertant, a cumpărat vagoanele casate scoase la licitaţie, ca urmare a ofertei depuse de 120 euro/tonă, preţ stabilit de vânzător, în condiţiile în care societatea noastră a suportat toate cheltuielile ocazionate de dezmembrarea vagoanelor casate şi cântărirea, depozitarea şi transportul fierului vechi rezultat, cheltuieli care în piaţă sunt estimate la minim 40 euro pe tonă. Precizăm că la data adjudecării licitaţiei preţul unei tone de fier vechi pregătit, pe piaţa din România era de 165-175 de euro. 3. Precizăm ca societatea noastră este cumpărător de bună credinţă şi a respectat toate normele legale cu privire la adjudecarea licitaţiei şi derularea contractului de vânzare-cumpărare.”
.