Tensiunea dintre directorul medical şi managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi a atins cote maxime. Joi dimineaţă, directorul medical, dr. Laurenţiu Beluşică a postat pe pagina sa de facebook faptul că, odată ajuns la spital, şi-a găsit cabinetul închis şi secretara a refuzat să mai lucreze cu el. Pe de altă parte, managerul unităţii sanitare, Camelia Ghiveciu, susţine că directorul medical se plânge pe facebook cu cheia de la birou în buzunar, iar secretara de la cabinet este în concediu. 

 

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, Laurenţiu Beluşică, a postat pe pagina sa de socializare următorul mesaj: “Dimineața am venit la spital, după ce am mers la colegii de la Slobozia, ca să ne organizăm cu serviciul de gardă şi să ne ajutăm în interesul cetățeanului. Surpriză, ușă închisă şi secretară mutată în altă cameră din ordinul managerului. Dragii mei, fără secretară şi fără cabinet mă voi ocupa de voi în continuare. Sănătatea voastră este conștiința mea. Ma găsiți în curtea spitalului, în mașină şi în secția de chirurgie”. Contactată telefonic, pentru verificarea acestei informaţii, managerul Camelia Ghiveciu a precizat: Am auzit că postează nu ştiu ce pe facebook. Eu nu am timp să stau pe facebook. Directorul medical cu directorul economic au un secretariat comun. Secretara de acolo este în concediu, dar am asigurat din când în când prezenţa unei domnişoare care este inginer pe aparatură medicală. Am avut treabă astăzi (n.r. – joi, 17 noiembrie), am avut de completat o listă cu aparatură medicală, motiv pentru care fata respectivă nu era în birou. Când a venit directorul medical, i-a fost dată cheia de la birou. Pe urmă am aflat că s-a plâns pe facebook ca nu are secretară, că nu are cabinet. Mai mult, în momentul de faţă, inginera are de luat nişte acte din calculatorul din cabinet şi nu-l găseşte pe domnul Beluşică să îi dea cheia. Vă las să apreciaţi ce fel de atitudine este asta. Un om cu un asemenea C.V. are un astfel de comportament”.

Conferinţă în faţa spitalului

Lucrurile nu s-au oprit aici. Directorul medical, dr. Laurenţiu Beluşică, a organizat o conferinţă de presă în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi. „Venind la spital, am găsit cabinetul închis, iar secretara în altă cameră. Am vorbit cu ea şi mi-a spus că managerul spitalului i-a interzis să mă mai ajute şi să mai colaboreze cu mine. În consecinţă, am luat cheia de la ea, am intrat în cabinet, însă apoi mi-am dat seama că îmi este foarte frică, ştiţi foarte bine ce s-a întâmplat când am făcut o operaţie în premieră în acest spital. A fost o tentativă de intimidare a noastră, probabil tot organizată de doamna manager, pentru care eu personal am primit neînceperea urmăririi penale de la DNA Bucureşti. S-a dovedit a fi o farsă cea cu 600 de lei. Nu pot să îmi desfăşor activitatea fără secretară. De o săptămână nu discut cu managerul pentru că nu avem aceeaşi lungime de undă. După ce am intrat în birou, mi-am dat seama că, de fapt, eu pot să intru în birou şi să vină Parchetul, DNA-ul şi să-mi găsească un plic cu 10.000 de euro în cabinet. Ca medic şi ca director medical eu nu îmi pot desfăşura activitatea în aceste condiţii”, a declarat dr. Laurenţiu Beluşică. În faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, la ora la care a fost invitată presa, a venit şi fostul primar al municipiului Călăraşi, Nicolae Dragu, însoţit de câteva persoane care şi-au arătat susţinerea faţă de directorul medical. Tot joi am aflat de la Consiliul Judeţean Călăraşi că: Începând cu data de 17 noiembrie 2016, domnul Nicolae Dragu nu mai are calitatea de consilier voluntar al președintelui Consiliului Județean Călărași. La doar o zi distanţă de acest eveniment, directorul medical postează un nou mesaj pe facebook prin care anunţă: „Vă anunț că azi am predat cheia de la cabinetul meu şi tot începînd de azi nu voi mai folosi mașina de serviciu. Prin urmare, dacă aveaţi în plan să-mi puneţi plicuri sau altele asemenea în cabinet, vă anunţ că acesta este deschis şi oricine poate intra şi ieşi oricând din cabinetul meu, oricine poate lăsa orice la mine în cabinet în încercarea de a-mi înscena orice! Pe mine nu mă mai priveşte acest cabinet! După ce s-a întâmplat în ultima perioadă, ieri şi chiar şi azi dimineaţă, mă tem sincer de înscenări şi acțiuni denigratoare la adresa mea.

belusica-1