Ecotic și Ecotic BAT au dat startul celei de-a treia ediții a proiectului „Școala Ecoterrienilor”, campanie de conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamentele electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA).

Începând cu data 7 octombrie 2019, școlile sunt invitate să facă parte din noul proiect național de conștientizare și colectare a echipamentelor electrice si a bateriilor uzate. Proiectul se axează pe două direcții principale: cea de conștientizare în care școlile partipante vor implementa activități de educație ecologică și cea de colectare de deșeuri de echipamente electrice și electronice, becuri şi lămpi și deșeuri de baterii și acumulatori.

Principalele etape ale proiectului sunt: înscrierea școlilor;

participarea reprezentanţilor școlilor înscrise la webinar privind proiectul; pregătirea și derularea activităților;

colectare finală DEEE și DBA; evaluarea și anunțarea câștigătorilor.

Școlile înscrise în proiect vor primi un set de materiale de eco-informare și educare și un set de recipienți în care vor putea colecta deşeuri de echipamente electrice şi electronice, corpuri de iluminat și deșeuri de baterii și acumulatori.

Activitățile se vor desfășura în prealabil cu lecțiile învățate la clasă, din momentul primirii materialelor aferente,. Colectarea deșeurilor rezultate (DEEE și DBA) se va face se va face spre finalul anului şcolar, iar jurizarea și premierea  vor avea loc în iunie 2020.

Mai multe detalii despre campanile, precum și modalitatea de înscriere sunt disponibile pe www.ecotic.ro.