Școala Gimnazială „Dimitrie Ion Ghica” Radovanu a solicitat 15 calculatoare pentru proiectul intitulat „Elevi și părinți, cucerim tehnologia!”, prin care se urmărește pregătirea copiilor și a părinților pentru folosirea eficientă a calculatorului și organizarea de activități de pregătire suplimentară pentru elevii care rămân în urmă la învățătură și care au o situație materială precară acasă. Astfel, Ateliere Fără Frontiere a livrat 15 calculatoare către această unitate de învăţământ, ele fiind donate printr-un program național dedicat dotării unităților de învățământ care derulează proiecte educaționale, intitulat „Dăm un Byte de Ajutor”.

 

Asociația Ateliere Fără Frontiere a donat încă 76 de calculatoare în programul „Dăm un Byte de Ajutor”, prin implicarea Engie Romania. Calculatoarele recondiționate de asociație vor fi folosite în implementarea a cinci proiecte educaționale în unități de învățământ din județele Călărași, Ialomița, Argeș, Prahova și Dâmbovița, având aproape 1.500 de beneficiari finali – preşcolari cu vârste între 3 și 6 ani, elevi proveniți din mediul rural și familii cu un nivel de trai scăzut, elevi din ciclurile primare și gimnaziale, părinți și profesori.

Cele cinci unități de învățământ dotate în cadrul programului „Dăm un Byte de Ajutor”, parte din platforma de donații de calculatoare pentru educație EduClick, sunt următoarele: Școala Gimnazială „Dimitrie Ion Ghica” Radovanu din județul Călărași, Școala Gimnazială „Ferdinand I” Movila din Ialomița, Clubul Copiilor Topoloveni din Argeș, Școala Gimnazială Loloiasca, din comuna Tomșani, Prahova și Grădinița cu Program Prelungit nr. 4 Moreni din Dâmbovița.

Unitățile de învățământ vor folosi cele 76 de calculatoare primite pentru instruirea copiilor și părinților pentru folosirea eficientă a calculatorului, organizarea de activități de pregătire suplimentară pentru elevii care rămân în urmă la învățătură, amenajarea și modernizarea laboratoarelor de informatică, dezvoltarea culturii vizuale a preșcolarilor, a gândirii lor critice, imaginației, perspicacității, creativității, coordonării oculo-motorii, dar și pentru a trezi interesul elevilor pentru istoria locală și meseriile uitate.