Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” Călăraşi sărbătoreşte anul acesta 39 de ani de existenţă. Astfel, pentru a marca acest eveniment, elevii şi cadrele didactice ale unităţii de învăţământ au organizat marţi, 12 decembrie a.c., un spectacol de excepţie, ce a reuşit să ajungă la inimile tuturor participanţilor. Mai mult decât atât, tot în aceeaşi zi, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” şi-a deschis porţile pentru preşcolarii care doresc să se înscrie în această instituţie şcolară.

 

 

„Ziua porţilor deschise” şi împlinirea a 39 de ani de activitate ale Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazul” Călăraşi au fost două evenimente deosebite, care au reuşit să-i bucure atât pe elevii şi profesorii acestei unităţi de învăţământ, cât şi pe părinţi şi bunici.

Astfel, în prima parte a zilei de 12 decembrie, părinţii care îşi pregătesc micuţii pentru anul viitor, pentru o nouă etapă din viaţa lor, au putut afla detalii despre înscrierea la clasa pregătitoare, despre cadrele didactice care le vor îndruma paşii, despre oferta educaţională a şcolii, dar şi alte informaţii.

De altfel, începând cu ora 15:00, la sala „Barbu Ştirbei” a Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi, elevii Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazul”, coordonaţi de profesori, au pregătit un spectacol deosebit, care i-a bucurat pe părinţi şi bunici.

Pentru că suntem în pragul sărbătorilor de iarnă, şcolarii au cântat tradiţionalele colinde şi au dansat pe diferite ritmuri muzicale, uimind participanţii.

Prezentă la eveniment alături de elevi a fost directoarea Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazul” Călăraşi, profesoara Otilia Mărgărit, care a menţionat că: „Sfârşitul de an calendaristic este pentru noi, cei care formăm comunitatea Şcolii Gimnaziale ‘Mihai Viteazul’ din Călăraşi, un prilej de bilanţ, de evocare şi de cinstire a înaintaşilor, de caldă şi frumoasă aducere aminte a unor etape din viaţa şcolii. De sărbătorirea a 39 de ani de existenţă în peisajul educaţiei călărăşene. De-a lungul anilor, aici au fost la catedră oameni care au dat dovadă de bună credinţă, care au avut puterea şi, mai ales, priceperea de a modela personalităţi, de a se reinventa pe sine pentru fiecare generaţie. Poate nu au ajuns prea bogaţi, dar au fost, cu siguranţă, respectaţi pentru pasiunea şi menirea lor nobilă. În lumea şcolii, elevii noştri au găsit mereu drumurile prin care să îşi definească idealurile, să facă alegeri inspirate, să găsească bucuriile studiului. Au fost parte a dialogului minţii şi sufletului, în care am intrat toţi, profesori şi elevi, maeştri şi discipoli, dăruind şi primind înţelegere şi recunoaştere. Azi este o minunată ocazie de a celebra aceşti ani, în care şcoala, evevii şi profesorii au dovedit performanţă înaltă, competenţă, pasiune şi dăruire. Azi este un moment de sărbătoare, pentru că, pentru mulţi dintre noi, şcoala este locul fundamental al devenirii, locul în care ne întâlnim cu ceilalţi, unde depăşim propriile individualităţi şi singurătăţi, învăţând lecţia comunicării, a dechiderii spre cei din jur. Le doresc tuturor cadrelor didactice, elevilor, părinţilor, colaboratorilor sănătate, succes în ceea ce îşi propun şi să fie mândri întotdeauna că fac sau au făcut parte din sufletul acestei şcoli. Mulţumesc tuturor colaboratorilor noştri, şi anume Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, prin inspectorul şcolar general, profesoara Elena Mihăilescu, şi Casa Corpului Didactic din Călăraşi, prin directoarea Camelia Croitoru. De asemenea îi mulţumesc domnului primar Daniel Ştefan Drăgulin, domnului preşedinte al Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, managerului Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi, Mihaela Petrovici, doamnei senator Roxana Natalia Paţurcă, domnului secretar de stat din cadrul Secretariatului General al Guvernului, Ciprian Pandea, şi tuturor celor care sunt alături de noi în această zi de sărbătoare”.