Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” Călărași a celebrat vineri, 19 aprilie, 40 de ani de la înfiinţarea instituţiei de învăţământ, prilej cu care unitatea a pregătit o întâlnire festivă ce a reunit foste şi actuale cadre didactice, absolvenţi, invitaţi speciali, cu toţii autori ai unei istorii de patru decenii. În cadrul acestui eveniment, elevii de toate vârstele au pus în scenă felurite acte artistice. De asemenea, ei au avut ocazia să facă un salt în timp, deoarece printre invitații de onoare s-au aflat chiar absolvenții din generațiile trecute. La eveniment au participat senatoarea PSD Roxana Natalia Paţurcă, primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, profesoara Elena Mihăilescu, cadre didactice, precum şi părinţi şi bunici, dar şi cei care au dorit să fie alături de elevii Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazul” Călărași, la ceas aniversar.

„Am sărbătorit împreună 40 de ani de existență a Școlii Gimnaziale ‘Mihai Viteazul’ Călăraşi, cunoscută o vreme cu numele de Şcoala Generală nr. 10 Călăraşi. Elevi, părinți, bunici, cadre didactice, noi toți, păstrăm în suflet această instituție. Mulțumim tuturor cadrelor didactice și elevilor care au trecut pragul acestei şcoli. Mulțumim colaboratorilor noștri, Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, Primăriei Municipiului Călăraşi, Consiliului Judeţean Călăraşi şi Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi. Vă mulțumesc din suflet, dragi părinți!”, profesoara Otilia Mărgărit, directorea Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazul” Călărași.

„Am participat la un eveniment care marchează un frumos arc peste timp, mai precis peste ultimii 40 de ani ai Școlii Gimnaziale ‘Mihai Viteazul’ din Călărași. A fost un eveniment emoționant, la care au fost invitați foștii directori și profesori din cadrul acestei frumoase unități de învățământ. S-au depănat amintiri, s-au reîntâlnit generații de profesori și s-a discutat mult despre ceea ce înseamnă acum educația în România și unde se dorește a se ajunge. Înființată pe 1 septembrie 1978, Școala Numărul 10, cum era denumirea acesteia, a rămas și după 40 de ani o școală de nota 10 datorită celor care au condus-o în tot acest timp și cărora le-am mulțumit în discursul meu pentru tot ceea ce au făcut pentru această instituție de învățământ, pentru generații întregi de călărășeni și pentru societatea românească în general.

Am ținut să vorbesc și copiilor prezenți astăzi (n.r. – vineri, 19 aprilie) în legătură cu adevăratele valori ale învățământului, acestea fiind de fapt chiar ei, copiii. Rolul învățământului, mai ales la clasele generale, este de a-ți sădi în minte și în inimă dorința de a fi mai bun, dorința de a învăța, de a realiza ceva pentru semenii tăi, de a fi folositor societății, de a fi om. Caracterul oamenilor este de fapt rodul primilor ani petrecuți în familie și în școală, iar din acest punct de vedere, Școala Gimnazială ‘Mihai Viteazul’ din județul nostru a fost mereu o școală care a scos generații întregi de oameni de caracter. Felicit și pe această cale pe doamna director Luminița – Otilia Mărgărit, ca de altfel pe toate cadrele didactice care activează în această instituție de învățământ, pentru modul în care se dedică zilnic acestei frumoase profesii și pentru grija pe care o poartă copiilor”, a menţionat senatoarea PSD Călăraşi Roxana Natalia Paţurcă.