Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din municipiul Călărași este beneficiara unui nou proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, Acțiunea Cheie1- Mobilități de formare a cadrelor didactice, domeniul Educație școlară.

Titlul proiectului este „Educație de calitate și management eficient pentru o școală de succes”. Numărul de referință este: 2020-1-RO01-KA101-078356. Perioada de implementare este 1 iunie 2020 – 31 decembrie 2021. Bugetul proiectului este în valoare de 41.745 de euro. Managerul de proiect este profesoara Adriana Olaru.

Scopul proiectului este creșterea calității educației din Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din Călărași prin perfecționarea competențelor metodice și manageriale, în context european, ale celor 49 de profesori de gimnaziu

Obiectivele proiectului sunt următoarele: dezvoltarea competențelor profesorilor de gimnaziu de utilizare a strategiilor interactive de predare-învățare prin integrarea eficientă a softurilor educaționale și prin conexiunea dintre teorie și practică; îmbunătățirea managementului școlar în învățământul gimnazial din școală prin achiziționarea de cunoștințe și abilități de bază despre noile strategii de management al clasei pentru construirea unui mediu pozitiv, bazat pe încredere în sine, spirit de echipă, leadership; prevenirea, gestionarea și reducerea fenomenului de bullying și cyberbullying din gimnaziu prin elaborarea unui plan coerent de politică școlară.

În cadrul proiectului sunt prevăzute 17 mobilități de formare continuă a cadrelor didactice din gimnaziu, în cinci fluxuri: Fluxul 1: Cursul „The Best Social Media and Web solutions for your Classroom”, în perioada 14 – 19 septembrie 2020, la Nisa, Franța (doi participanți); Fluxul 2: Job shadowing, în perioada 19 – 24 aprilie 2021, la Colegiul „Jules Verne”, Rivery, Franța (cinci participanți); Fluxul 3: Cursul „Interactive Teaching – Using Educational Games and New Technology in order to enhance learners’ motivation”, în periada 19 – 25 iulie la Oslo, Norvegia (trei participanți); Fluxul 4: Cursul „Effective classroom management strategies and ideas for teachers”, în perioada 8 – 14 august 2021, la Bologna, Italia (patru participanți); Fluxul 5: „Bullying and cyber bullying”, în periada 29 august – 3 septembrie 2021, la Porto, Portugalia (trei participanți).

Participanții la mobilități vor fi selectați printr-un concurs organizat pe baza unei proceduri ce va fi publicată pe site-ul școlii. Mobilitățile vor fi precedate de activități de pregătire tematică, lingvistică și culturală a beneficiarilor.