Luni, 2 decembrie, Radu-Aurel Ion, în calitate de primar al comunei Dragoș Vodă, și Mariana Vișan, director adjunct Organism Intermediar POR, au semnat la sediul din Călărași al Agenției pentru Dezvoltare Sud Muntenia un contract de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 pentru proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere (prin desfiinţare corpuri C1, C4), dotare Școala Gimnazială Nr. 4. 1 Dragoș Vodă, comuna Dragoș Vodă, județul Călărași”. Prin acest proiect, Primăria Comunei Dragoş Vodă își propune să crească gradul de participare la nivelul educației timpurii și a învățământului obligatoriu.

Pentru a realiza acest lucru, vor fi reabilitate, modernizate și dotate 15 săli de clasă și va fi extinsă sala de sport. Suma cerută este de peste 10,3 milioane de lei din care 8,6 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, 1,3 milioane de lei vor veni de la stat, restul căzând în sarcina beneficiarului. Proiectul are ca perioadă de implementare 69 de luni, acesta începând în septembrie 2016.

La nivelul întregului județ au fost depuse 119 aplicații pentru fonduri Regio, acestea având o valoare de aproximativ 800 de milioane de lei.