Pe 29 octombrie este Ziua Verde a Eco-Școlilor, zi în care unitățile școlare din România sunt încurajate să planteze copaci. Plantarea s-a făcut simultan la ora 12:00, iar Călărașiul a fost și el reprezentat de către Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” și Grădinița cu Program Prelungit (GPP) „Țara Copilăriei”.

„Plantarea se va face la aceeași oră în toată țara, pentru a fi un act de participare comună a copiilor și tinerilor români la o acțiune benefică pentru mediu! Lansăm această invitație tuturor școlilor din România, indiferent dacă sunt înscrise ori nu în programele CCDG! Sugestia noastră este să plataţi un pom sau un arbust fructifer! Fiecare clasă/grupă de elevi/copii poate avea un singur coordonator. Pot face plantări mai multe echipe/grupe dintr-o școală/grădiniță, fiecare cu coordonatorul său, care va trimite individual raportul, cu adresa personală de e-mail, dar și declarația GDPR”, se arată pe site-ul Centrului Carpato-Danubian de Geologie (CCDG), organizatorul programului Eco-Școala.

Coordonatorii care au trimis un raport în timp util beneficiază de un Certificat de Voluntar. Pe baza acestuia, directorii unităților școlare pot elibera adeverințe tuturor participanților (elevi, alți participanți) la acțiunea girată de CCDG.