Școala „Nicolae Titulescu” Călărași are un „robocampion” la Concursul național de robotică Nextlab.tech în persoana lui Ștefan Ionuț Valentin. Aceste este singurul „robocampion” al județului Călărași. Tânărul coordonat de profesorul Adriana Olaru s-a numărat printre cei 250 de elevi care au ajuns în faza a treia (finală) a concursului.

„Concursul a avut 3 faze. Prima fază s-a desfășurat online cu roboți virtuali iar în faza a doua s-au construit roboți fizici Nextlab.tech bazați pe Arduino. Trecerea din faza I în faza a ­II-a s-a făcut pe baza unui test transdisciplinar susținut pe platforma Nextlab.tech, în intervalul 15-30 aprilie 2020. În faza a II-a s-au calificat 3649 de elevi din toată țara. În urma rezultatelor de la test și a unui eseu moti­vațional, au fost selectați beneficiarii a 500 de kituri de roboți fizici Miro sau Technicus, oferite gratuit de Banca Comercială Română – sponsorul național al proiectului. Toți cei trei participanți la concurs din școala noastră au obținut un robot: Ștefan Ionuț Valentin, Tudorache Bianca Gabriela și Tudorache Teodora Mihaela.”, informează Școala „Nicolae Titulescu” Călărași pe site-ul său.

Faza finală a avut loc în perioada 15 decembrie 2020 – 29 decembrie 2020, prelungită până în data de 5 ianuarie 2021. La aceasta au participat elevii care reușit să asambleze un robot Nextlab.tech (Miro sau Technicus) și să-l programeze pentru a parcurge un traseu. Punctajul s-a acordat în funcție de timpul în care roboConcursul național de robotică Nextlab.tech, înscris în calendarul Ministerului Educației și Cercetării, este cea mai mare competiție de acest gen din România destinată elevilor din clasele III-IX. tul a parcurs traseul, iar câștigătorii au fost selectați pe baza acestui punctaj.

Concursul național de robotică Nextlab.tech, înscris în calendarul Ministerului Educației și Cercetării, este cea mai mare competiție de acest gen din România destinată elevilor din clasele III-IX.