Până la data de 28 februarie 2019, cadrele didactice din judeţul Călăraşi își mai pot înscrie unitățile de învățământ la Ediția Suporterilor 2018 – 2019 a programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare.

 

Este ultima șansă, în această ediție, pentru orice grădiniță, școală sau liceu să nu rateze cursa pentru premiile locale și naționale, ca Școală – Suporter, și să ofere elevilor săi o experiență de voluntariat pentru mediu. Este, de asemenea, o șansă să contribuie la recordurile celei mai active mișcări de tineret care mobilizează comunitățile la colectarea corectă a deșeurilor electrice.

Înscrierea ca Școală – Suporter în Patrula de Reciclare este foarte simplă: unitatea de învățământ trebuie doar să susțină echipa locală predând la reciclare minimum 30 de kilograme de deșeuri electrice (orice aparate electrice sau electronice de casat din gestiune sau aduse de elevi).

Solicitarea de preluare a deșeurilor se poate face la scoalasuporter@rorec.org sau la numărul de telefon 0745/143.082.

Prin participarea la programul Patrula de Reciclare, școlile își cresc reputația și impactul în comunitate și consolidează implicarea părinților în activitatea de educație. Profesorii coordonatori își îmbogățesc credibilitatea ca formatori, devin lideri de opinie și modele în comunitate, sunt elogiaţi la nivel naţional pentru rezultatele de excepţie.

Aparatele electrice vechi și stricate reprezintă o categorie de deșeuri extrem de periculoasă pentru mediu și pentru oameni. Pentru a evita riscul poluării solului, apei și aerului, Patrula de Reciclare ne reamintește că niciun astfel de obiect nu trebuie să ajungă în natură sau la gropile de gunoi, ci numai la reciclare. Pentru ca acest obicei responsabil să ajungă să fie adoptat de toți românii, este nevoie de un demers susținut de informare, conștientizare și educație.

Copiii și dascălii din grădinițele, școlile și liceele din Patrula de Reciclare infuențează deja, cu rezultate tangibile, evoluția comunităților către acest obiectiv. Ediția Suporterilor (2018 – 2019) se anunță deja drept una din cele mai de succes ediții ale programului.

În primele patru luni ale ediției în curs, voluntarii au ajutat la colectarea a peste 1.000.000 de kilograme de deșeuri electrice și vor să stabilească un nou record – să contribuie la colectarea a 100 de grame de DEEE per locuitor al României, până la 31 august 2019. Acest lucru înseamnă ca fiecare cetățean al României să colecteze măcar cinci baterii și să se asigure că ajung la reciclare, cu ajutorul Patrulei, în loc să le arunce la gunoi.

Susținerea Școlilor – Suporter va juca un rol decisiv la desemnarea echipelor locale care vor câștiga premiile naționale. La această ediție, Școlile – Suporter au acces atât la premiile locale, cât și la cele naționale.