După ce aproape de finalul săptămânii trecute fusese anunțat faptul că școlile din municipiul Călărași se vor deschide în Scenariul 1 (Verde), în după-amiaza de vineri municipiul a depășit incidența cumulativă a cazurilor de Covid-19 de 1‰, în funcție de care sunt decise scenariile. Concret, municipiul Călărași a ajuns la o incidență de 1,31 cazuri la mia de locuitori, ceea ce a forțat unitățile de învățământ să intre în Scenariul 2.

Scenariul 2 (Galben) presupune participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Elevii din ceilalți ani de studiu vor participa la cursuri online.

În județul Călărași, 198 de unități de învățământ au început noul semestru în Scenariul 1. Cele 99 de școli din Călărași, Oltenița, Ciocănești, Tămădău Mare, Mitreni, Vâlcelele, Vlad Țepeș, Chirnogi, Căscioarele și Frumușani s-au deschis în Scenariul Galben (Scenariul 2). În Scenariul 3 (Roșu) se află şase unități de învățământ, aflate în comunele Perișoru și Unirea.

Conform Inspectoratului Școlar Județean, consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ au adoptat propunerile de scenarii în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.