Primăria Municipiului Călărași a luat o serie de măsuri în ceea ce privește școlile ce vor trebui să primească începând cu 2 iunie elevii din ani terminali care se pregătesc pentru Evaluarea Națională.

Au fost livrate către școli 165 de dispensere, iar către Inspectoratul Școlar Județean Călărași (pentru distribuție în școli și organizarea examenelor naționale): 5000 de măști, 900 viziere, 115 sticle săpun lichid, 150 litri dezinfectant de mâini, 160 sticle alcool sanitar și urmează să fie livrate și 65 de tablete și 50 de termometre non-contact.

Au fost realizate, totodată, lucrări de igienizare a spațiilor exterioare, de îndepărtare a vegetației, dar și de dezinfecție în toate școlile din municipiul Călărași.

Primăria declară că „pentru ca tot procesul educativ să se desfășoare în condiții optime, în actualul context epidemiologic, toate unitățile școlare au fost sprijinite” și „pentru pregătirea și organizarea, în aceleași condiții optime, a examenelor naționale, am răspuns pozitiv tuturor solicitărilor Inspectoratului Școlar Județean Călărași”.