Muzeul Municipal Călărași, împreună cu Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” din Călărași vă invită la lansarea a două volume de poeme, romane, scenarii, parabaze, istorii parenetice, entelehii, dialoguri, neovanghelii, „Iudex” şi „Testis”, semnate de Teodor Parapiru, scriitor, profesor de limba română și jurnalist. Evenimentul va avea loc în data de 2 octombrie 2018, începând cu ora 16:00, în cadrul Muzeului Municipal Călăraşi.

 

Scurtă schiță biografică

Teodor Parapiru s-a născut în data de 6 mai 1949, în comuna Unirea, judeţul Călăraşi. A absolvit Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Facultatea de Filologie, iar din 1972 are domiciliul în Galaţi.

A debutat într-un periodic, în timpul studenţiei – „Amfiteatru” (1969) şi într-un editorial cu romanul poliţist „Medalionul”, la Editura Albatros (1979).

Colaborează la cotidianul „Viaţa liberă” din 1980, este redactor şef la „Dominus” din 2001, conducător al Cenaclului Literar „Anton Holban” de pe lângă Casa Corpului Didactic din Galaţi (din 2003) şi al Salonului Literar „Axis libri” al Bibliotecii Judeţene „V. A. Urechia” Galaţi.

A publicat articole şi eseuri în „Alma mater”, „Amfiteatru”, „Cronica”, „Luceafărul”, „Convorbiri literare”, „Tribuna”, „Porto-Franco”, „Dunărea de Jos”, „Dominus”. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România.