Stimate coleg,

Amândoi conducem filialele județene ale unor partide, eu în calitate de președinte interimar al PSD Călărași, iar dumneavoastră în calitate de președinte al PNL Călărași. Mai mult decât atât, amândoi îndeplinim funcția de edil în localități diferite. Când spun diferite, mă refer atât la mărimea lor, dar mai ales la cum arată ele – dacă îmi permiteți o comparație, plecând din localitatea în care sunt primar și ajungând în municipiul pe care îl administrați, am avut senzația că sunt pe alt „fus oral”, așa cum vă exprimați dumneavoastră. Vă întreb sincer, ca de la primar la primar: chiar nu vă pare rău că nu ați reușit, după aproape două mandate, să lăsați și altceva în urma dumneavoastră? Chiar nu ați observat că localitățile rurale din Călărași arată mai îngrijite decât localitatea care este capitala județului? Chiar nu ați înțeles că nu acesta trebuie să fie comportamentul unui edil, ales de către cetățeni pentru a fi în slujba lor în perioada mandatului?

Stimate coleg,

Dacă în legătură cu ineficiența actului dumneavoastră administrativ în funcția de primar se vor pronunța cu siguranță cetățenii din municipiul Călărași la viitoarele alegeri, dacă veți mai îndrăzni să candidați, îmi permit să vă atrag atenția asupra modalității în care conduceți filiala județeană a PNL. După o perioadă în care acest partid nu a existat practic la nivel de acțiuni politice sau sociale în spațiul public din Călărași, am sesizat că v-ați trezit brusc la viață. Acest lucru nu este unul neapărat rău, întrucât într-o democrație autentică rolul partidelor de Opoziție este unul important, acestea având rolul de a aduce critici constructive actului de guvernare exercitat de partidele din arcul Puterii. Din acest punct de vedere, vă spun sincer că mi-ați lipsit. Timp de 3 ani, filiala condusă de dumneavoastră fiind admirabilă, sublimă chiar, dar lipsind cu desăvârșire. Pe de altă parte, nu mă așteptam ca într-o singură săptămână să avem parte din partea filialei județene a PNL, pe care cu mult drag o conduceți, de toată doza de minciuni, informații false și manipulări pe care liderii dumneavoastră de la centru v-au trasat-o pentru a o administra cetățenilor județului timp de 4 ani. Posibil că vă doriți să aruncați acum cu toată mizeria și gunoiul pe care nu le-ați aruncat în spațiul public timp de 3 ani de zile. Vă atenționez să nu confundați însă județul cu municipiul al cărui edil pretindeți că sunteți. Cetățenii din județul Călărași nu vor tolera mizeria pe care v-ați propus să o aruncați în spațiul public.

Stimate coleg,

Am toată încrederea că, în lipsa unor rezultate economice excelente din partea guvernării PSD, comportamentul dumneavoastră ar fi fost unul civilizat. Din păcate pentru dumneavoastră și din fericire pentru cetățeni, guvernul PSD a crescut pensiile, salariile, ba chiar și alocațiile pentru copii, fapt care cu siguranță că v-a determinat să demarați în grabă campania de intoxicare a opiniei publice călărășene cu informații false. Mai mult, creșterea economică substanțială obținută pe tot parcursul anului 2018 de către Guvern a permis alocarea unor sume mult mai mari pentru investiții publice, ba chiar și creșterea sumelor destinate administrațiilor publice locale. Încercați să faceți ceva de acești bani pentru cetățenii care v-au ales și lăsați pe plan secund joaca de-a manipularea electoratului. Străduiți-vă, vă rog, să păstrați o anumită moralitate, sau măcar o umbră de bun simț, în dialogul politic. Este păcat că încă nu ați înțeles faptul că cetățenii s-au săturat de mitocănii, mârlănii și manipulări. Cu deosebit respect și cu speranța pentru un dialog politic civilizat,

Președinte interimar PSD Călărași,

Iulian Iacomi