Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) din Călărași, prin intermediul Serviciului Eures, promovează oferta unui angajator din Spania de 800 locuri de muncă (dintre care 400 de locuri pentru femei şi 400 de locuri pentru cupluri), pentru muncă sezonieră în agricultură pentru recoltarea căpşunilor, campania 2019 (nu se solicită experiență).

Durata contractului de muncă este de aproximativ trei luni, data estimată de angajare fiind 15 februarie 2019. Timpul de lucru este de 6,5 ore efectiv lucrate zilnic, 40 de ore şi 15 minute pe săptămână împărţite în şase zile, ziua de odihnă nu este neapărat duminica.

Salariul oferit este de 40,43 de euro brut pe zi, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt: IRPF = impozit = 2% impozit, asigurare medicală = 113 euro lunar. Perioada de probă este de 15 zile.

Cazarea este oferită de către angajator contra unei sume de 1,6 euro zilnic (plata utilităților).

Angajatorul plăteşte transportul către Spania, contravaloarea acestuia urmând a fi recuperată din salariile pe care le va primi angajatul. Întoarcerea în România (la terminarea contractului) este suportată de angajator, transportul dus-întors fiind organizat de angajator printr-o firmă de transport.

Persoanele care doresc să aplice pentru aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului Eures din cadrul Agenţiei Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călărași  pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate(lista consilierilor Eures se găseste pe portalul Eures România, la adresa: http://eures.anofm.ro/, rubrica Contact).

Dosarul pentru înregistrarea în baza de date va conţine următoarele documente: cererea tip (se completează la sediul agenţiei), copie act identitate, diploma studii, CV, cazier judiciar, adeverinţă medicală “apt pentru muncă”. Selecţia va fi organizată în regiunile României: sud şi sud-vest. Termenul limită pentru aplicare este 15 decembrie 2018. Data și locația bursei vor fi comunicate ulterior.