Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi informează că reţeaua Eures România pune la dispoziţia celor interesaţi posturi de bucătar, chelner şi cameristă, pentru sezonul de iarnă 2018 – 2019, în regiunea Voralberg din Austria. Selecţia se va organiza la Sibiu.

Voralberg este regiunea vestică a Austriei, fiind cunoscută ca o regiune în care se practică sporturile de iarnă. Diferite pensiuni şi hoteluri de trei, patru sau cinci stele din staţiunile munţilor Alpi caută, pentru sezonul de iarnă 2018 – 2019, bucătari, chelneri şi cameriste. Oferta de muncă venită prin Serviciul Public de Ocupare austriac (Arbeitsmarktservice – AMS Osterreich) însumează 300 de locuri de muncă, după cum urmează: bucătar (100 de posturi); chelner (100 de posturi); cameristă (100 de posturi).

Candidații pentru posturile de bucătari și chelneri trebuie să deţină o diplomă de calificare în domeniu și o experiență de cel puțin un an de muncă şi să vorbească engleza şi/sau germana (pentru bucătar: limba germană nivel A2 sau limba engleză nivel B1; pentru chelner: limba germană nivel B1 şi limba engleză nivel A2). Cameristele trebuie să vorbească germana (nivel A2), să aibă experiență de cel puțin un an de muncă independentă și orientată spre servicii. Salariul net este de până la 2.000 de euro lunar, astfel: bucătari, între 1.500 şi 2.000 euro net lunar; chelneri, între 1.500 şi 1.900 de euro net lunar; cameriste, între 1.400 şi 1.600 de euro net lunar. Contractul de muncă este sezonier (decembrie 2018 – aprilie 2019), iar programul de lucru este de 48 sau de 54 ore pe săptămână.

 

Mod de aplicare

 

Cei interesaţi pot transmite CV-ul model Europass cu fotografie, completat la calculator în limba germană, la consilierul Eures din regiunea Voralberg, Austria, Dietmar Müller, la adresa de e-mail: dietmar.mueller@ams.at şi doar pentru monitorizare (fără feedback) la corina.suciu@sb.anofm.ro.

Persoanele preselectate în urma transmiterii CV-ului vor fi contactate pentru a participa la o selecţie care se va organiza la Sibiu (data va fi anunţată ulterior, probabil luna septembrie). Termenul limită pentru aplicare este 31 august 2018.