A avut loc predarea către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a studiului de fezabilitate pentru realizarea pasajului denivelant superior de pe DN 21, km 105+500, la Drajna. Pasajul urmează să fie realizat de către o societate din București.

După acest prim pas făcut către realizarea pasajului de la Drajna, urmează aprobarea indicatorilor tehnico-economici, iar apoi proiectul va fi pus pe SICAP. Deputatul Sorin Vrăjitoru  este cel care a promis, în urmă cu câteva luni, că acest proiect se va realiza și că va face tot ceea ce îi stă în putință pentru ca acest proiect să devină realitate.

Prezent la predarea studiului de fezabilitate, Sorin Vrăjitoru a declarat: „Cu circa şapte – opt luni în urmă am susținut, la sediul PSD, o conferință de presă prin care informam cetățenii județului Călărași că în bugetul de stat pe anul 2019 am prins, ca amendament la capitolul investiții, acest pasaj denivelant de la Drajna. Poate atunci toată lumea se gândea că este o utopie, că este doar o declarație de presă și că acest pasaj nu se va realiza, astăzi cu ajutorul multor factori implicați, vreau să multumesc public domnului director Dima, directorul de la Regionala Constanța, şeful CNAIR, domnului Chiș, reprezentantul CNAIR aici la Călărași, domnului Ichim, și tuturor celor care au pus umărul și au adus sprijin pentru realizarea acestui pasaj. Astăzi ne aflăm în faza în care studiul de fezabilitate este gata, el va fi predat către CNAIR și va urma toate procedurile legale pentru scoaterea la proiectare și execuție a acestui pasaj”.

Potrivit informațiilor oferite de inginerul care s-a ocupat de realizarea studiului, sunt luate în considerare două solutii, și anume: realizarea unui pasaj suprateran din grinzi din beton precomprimat, această prima variantă ar avea o durată de execuție de 18 luni, iar cea de-a doua soluție este realizarea pasajului din grinzi metalice, variantă ce ar putea fi realizată în 24 de luni. Valoarea proiectului este de 100 de milioane de lei.