Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a anunțat faptul că, începând de miercuri, 20 ianuarie, sediul ENEL din strada Speranței, numărul 4, a devenit centru pentru desfășurarea activităților specifice de vaccinare în cadrul Campaniei Naţionale de Vaccinare împotriva Covid-19.

În acest sens a fost semnat un contract de comodat cu E-Distribuţie Dobrogea SA în baza căruia Primăria Municipiului Călărași va avea drept de folosință gratuită asupra acestui spațiu pentru scopul anterior menționat.

În cadrul acestui centru vor fi vaccinate în jur de 4.300 de persoane, aici fiind arondate localitățile Cuza Vodă, Alexandru Odobescu, Independenţa, Mânăstirea şi Ulmu.

Conform informării transmise de primar, centrul de vaccinare din sala de sport a Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” își va începe activitatea „cel mai probabil” la începutul lunii martie.

„Am semnat astăzi (n.r. – miercuri, 20 ianuarie) contractul de comodat cu E-Distribuţie Dobrogea SA, în baza căruia Primăria Municipiului Călăraşi va avea drept de folosinţă gratuită asupra spaţiului, în suprafaţă de 145 de metri pătraţi, situat în strada Speranţei, nr. 4, reprezentând casieria ENEL, în scopul de a-l utiliza pentru desfăşurarea activităţilor specifice de centru de vaccinare, în cadrul Campaniei Naţionale de Vaccinare împotriva Covid-19. Dumnealor s-au ocupat de igienizare, l-au predat la cheie, iar noi am venit cu logistica necesară pentru ca acest centru să funcţioneze în bune condiții. Centrul şi-a început activitatea la ora 12:00, fiind programate chiar azi pentru vaccinare 12 persoane. De mâine, din câte am înțeles, vor fi planificate câte 60 de persoane. Paza va fi asigurată de Poliţia Locală, iar, dacă vor fi incidente, sper din suflet să nu se întâmple ceva, vor interveni cei de la Jandarmerie pentru restabilirea ordinii. Localităţile deservite de acest centru de vaccinare sunt Cuza Vodă, Alexandru Odobescu, Independenţa, Mânăstirea şi Ulmu (în jur de 4.300 de persoane). Celălalt centru din municipiu, ce va fi organizat în sala de sport a Şcolii ‘Tudor Vladimirescu’ (fosta Şcoală Generală 11), îşi va începe activitatea, cel mai probabil, la începutul lunii martie”, a declarat Marius Dulce, primarul municipiul Călăraşi. 

Centrele de vaccinare pentru populaţia de peste 65 de ani şi cronici în municipiul Călăraşi sunt: sala de sport Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” (fosta Şcoala Generală nr. 11), localităţi deservite: Călăraşi, Grădiştea, Ciocăneşti, Dorobanţu, estimare număr total de populaţie deservită: 18.972, estimare echipe de vaccinare necesare în centru: patru; clădire pusă la dispoziţie de Enel Călăraşi (strada Speranţei, nr. 4), localităţi deservite: Cuza Vodă, Alexandru Odobescu, Independenţa, Mânăstirea, Ulmu, estimare număr total de populaţie deservită: 4.313, estimare echipe de vaccinare necesare în centru: două.