Anul trecut, în satul Aprozi, oraşul Budeşti, trei evenimente neplăcute au băgat spaima în localnici. Mai exact, potrivit locuitorilor din Aprozi, doi bărbaţi au murit la un interval de nici două săptămâni, iar doi bătrâni au fost jefuiţi şi omorâţi în propria locuinţă. Despre aceste tragedii, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi, comisar-șef de poliție Marian Iorga, și şeful Poliției Orașului Budești, subcomisar de poliție Adrian Miu, vin cu informaţii, menţionând că o parte a presei a vehiculat eronat situaţia din satul Aprozi.

 

 

Referitor la cele trei tragedii petrecute anul trecut în satul Aprozi, oraşul Budeşti, Inspectoratul de Poliţie Judeţean vine cu informaţii, precizând că, la acel moment, presa a prezentat în mod eronat această situaţie.

Într-o anumită perioadă, o parte a presei a vehiculat eronat o situaţie din zona satului Aprozi. Colegul meu, şeful Poliției Orașului Budești, subcomisar de poliție Adrian Miu, va relua aceste cazuri pentru ca toţi cetăţenii să cunoaşcă faptul că acele informaţii au fost prezentate eronat, iar realitatea este cu totul alta”, a menţionat şeful IPJ Călăraşi, comisar-șef de poliție Marian Iorga. Totodată, şeful Poliţiei Oraşului Budeşti a precizat că în două cazuri a fost vorba de autoaccidentare, iar în cel de-al treilea caz a fost vorba de omorul a doi bătrâni, soţ şi soţie, autorul fiind identificat de poliţişti la mai puţin de două ore de la sesizarea tragediei.

În anul 2016, în satul Aprozi, au avut loc trei evenimente, care s-au soldat cu decesul a patru persoane. Astfel, primul eveniment, un bărbat, în timp ce se afla cu căruţa pe câmp, s-a dezechilibrat şi a căzut într-o unealtă folosită la secerat, de unde a survenit decesul acestuia. De asemenea, în acest caz, vorbim de o autoaccidentare, fapt confirmat de medicii legişti şi de procurori, care au ajuns la concluzia că decesul acestuia a survenit strict din cauza autoaccidentării. Un alt eveniment s-a întâmplat în satul Aprozi, când un bărbat a decedat după ce s-a dezechilibrat, a căzut şi s-a lovit la cap dintr-o motosapă pe care o conducea, ca urmare a unui balans făcut de către doi minori. Cei doi, bănuiţi de săvărşirea infracţiunii, au fost identificaţi, iar dosarul a fost preluat de Parchetul Judeţean, care l-a şi soluţionat între timp. În luna octombrie 2016, tot în satul Aprozi, poliţiştii au reuşit identificarea la mai puţin de două ore de la sesizare a autorului unui omor săvârşit asupra a doi bătrâni. În acest caz s-au sustras şi mai multe produse electrocasnice şi electronice, care au fost recuperate în totalitate de poliţişti, iar autorul a fost arestat”, a declarat şeful Poliției Orașului Budești, subcomisar de poliție Adrian Miu.

De altfel, reamintim că la momentul producerii acestor tragedii, localnicii au fost înspăimântaţi şi au crezut că este vorba de trei crime, fără a fi identificaţi autorii,  aceştia stând tot timpul cu frica de a nu fi victimele vreunui crime.

A fost un profesionalism desăvârşit al colegilor care au acţionat la acel dublu asasinat, un caz de o gravitate foarte mare. Astfel, prin profesionalismul colegilor mei din aparatul judeţean şi de la Poliţia Budeşti, autorul a fost identificat şi reţinut în mai puţin de două ore de la data şi ora sesizării evenimentului. Concluzia este că şi în satul Aprozi, ca şi pe raza întregului judeţ, poliţia acţionează cu fermitate. Avem capacitatea şi gestionăm toate evenimentele, care sunt în scădere”, a conchis şeful IPJ Călăraşi, comisar-șef de poliție Marian Iorga.