ADAF oferă o nouă oportunitate de dezvoltare a antreprenoriatului şi ocupării în regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia prin formare antreprenorială şi finanţare nerambursabilă până la 40.000 de euro (178.340 de lei) pentru implementarea planurilor de afaceri.

Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin (ADAF), în parteneriat cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş şi Asociaţia pentru Dezvoltare Economico-Socială, va organiza, în data de 11 mai 2018, ora 13:00, un seminar de informare privind implementarea proiectului „Start Antreprenor!” cod POCU/82/3/7/106495, finanţat din Fondul Social European, Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Evenimentul va avea loc la Centrul de Consiliere, Orientare şi Pregătire Profesională din Călăraşi, bulevardul Nicolae Titulescu nr. 15 etaj 1, municipiul Călăraşi.

Proiectul Start Antreprenor!” va derula programe integrate de formare antreprenorială, acordare de consultanţă şi mentorat, pentru 310 persoane – şomeri, persoane inactive (studenţi, elevi şcoli postliceale, persoane casnice), angajaţi şi persoane care desfăşoară o activitate independentă (persoane fizice autorizate, titulari ai întreprinderilor individuale şi membri ai întreprinderilor familiale) din regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, care îndeplinesc, cumulativ, următoarele criterii: intenţionează să infiinţeze o afacere nonagricolă în mediul urban în regiunea Sud-Muntenia; au reşedinţa sau domiciliul în mediul rural sau urban din regiunea Sud-Muntenia (judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman); nu fac parte din grupul ţintă al tinerilor NEETs cu vârsta între 16 şi 24 de ani care nu sunt salariaţi; nu sunt înscrişi la şomaj sau într-o formă de învăţământ.

Persoanele înscrise în grupul ţintă vor participa la un curs gratuit de competenţe antreprenoriale autorizat (obţinere certificat cu recunoaştere internaţională), vor beneficia de consultanţă pentru elaborarea unui plan de afaceri cu care vor participa la concurs pentru selectarea firmelor ce urmează a fi finanţate prin ajutor de minimis (nerambursabil) în valoare de până la 40000 euro.

Perioada de implementare a proiectului este 25 ianuarie 2018 -23 ianuarie 2021.

La seminarul de informare participanţii vor afla detalii despre beneficiile participarii în proiect, metodologia de selecţie a grupului ţintă, etapele şi activităţile de implementare a proiectului şi se vor putea înscrie în grupul ţintă al proiectului prin completarea formularelor necesare. Înscrierea în grupul ţintă al proiectului se realizează până la data de 24  iunie 2018.