Senatorul PNL Răducu Filipescu s-a pronunțat împotriva pensiilor speciale, după ce acest subiect a reajuns în atenția unor parlamentari. Liberalul din Călărași crede că cel mai cinstit este ca fiecare să primească pensie în funcție de cât a cotizat la sistemul asigurărilor sociale.

Nu ar trebuie să existe pensii speciale… poate pentru oameni cu performanțe deosebite, cu merite excepționale. Eu nu sunt de acord cu aceste pensii speciale. Eu cred în principiul contributivității. Nu fac pe populistul, dar principiul ar trebui să fie clar: ai contribuit, primești, nu ai contribuit, nu primești. Nu e logic?”, a spus senatorul.

În schimb, Filipescu este de acord ca pensionarii din fostele CAP-uri să primească pensii mai mari, constatând că sunt oameni care au muncit o viață întreagă în agricultură și acum au pensii extrem de mici.

Pus în situația să dea un răspuns clar în legătură cu pensiile speciale pentru parlamentari, senatorul de Călărași, Răducu Filipescu, s-a declarat ferm împotriva acestor avantaje pentru aleși.

„Nici eu nu sunt de acord cu o pensie specială pentru mine…”, a afirmat senatorul Filipescu.

Senatorul crede, însă, că Partidul Naţional Liberal trebuie să fie pregătit pentru a fi o alternativă la guvernare, în orice moment, chiar dacă acest lucru s-ar putea întâmpla în câteva luni sau în urma alegerilor parlamentare din 2020.

Vicepreședinte regional al PNL, senatorul Răducu Filipescu are un mesaj tranșant pentru organizațiile liberale din Regiunea Sud Muntenia: ori se pun pe treabă, ori liderii acestora trebuie să-și ia gândul de la funcțiile de conducere în partid.

„Organizațiile PNL ori se apucă de treabă ori dispar. Și dispar cei care conduc prost sau nu conduc deloc organizațiile. Partidul Național Liberal trebuie să fie o alternativă la PSD. Nu se știe când va fi momentul, dar trebuie să fim o alternativă organizată”, a adăugat Filipescu.

Răducu Filipescu anunță o perioadă intensă pentru revigorarea activității Partidului Național Liberal.

„Președinții de organizații trebuie să muncească non stop, nu au voie să nu aibă activitate politică” , a conchis acesta.

Senatorul din Călărași a anunțat că Partidul Naţional Liberal își reiterează sprijinul acordat lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat la președinție, în timp ce Ludovic Orban este propunerea liberalilor pentru funcția de premier.