Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează că următoarea sesiune de admitere pentru școlile de agenți sau subofițeri se desfăşoară în perioada 10 – 21 ianuarie 2019.

Înscrierile se pot face până la data de 23 noiembrie 2018, la sediul structurilor de resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului pe raza căruia își are domiciliul candidatul.

Dintre condițiile specifice pentru admitere, reamintim că: nu mai este prevăzută limită de înălțime; la Poliție și Frontieră nu mai este prevăzută limită maximă de vârstă; la personalul militar, vârsta maximă este de 27 de ani; pentru Poliție, Frontieră și Jandarmerie, candidații nu trebuie să aibă semne particulare sau tatuaje care nu se acoperă de vestimentație în ținuta de vară (pentru pompieri, nu este valabilă); media generală la purtare din timpul liceului trebuie să fie minim 9,00.

Locurile scoase la concurs pentru luna ianuarie 2019 sunt următoarele: Poliția Română – 1.600 de locuri; Poliția de Frontieră – 280 de locuri; Jandarmerie – 700 de locuri; Pompieri – 300 de locuri.

De anul acesta, proba de evaluare a performanței fizice constă în parcurgerea unui traseu practic-aplicativ prevăzut cu 11 obstacole.