Pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație produse pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, oamenii legii le recomandă conducătorilor auto adoptarea unei conduite preventive și respectarea indicațiilor polițiștilor rutieri.

 

Polițiștii îi sfătuiesc pe călărăşeni ca înainte de a pleca la drum, să verifice nivelul uleiului, combustibilului, antigelului și al lichidului de parbriz și să se asigure că sistemul de iluminare și de încălzire-dezaburire funcționează eficient.

„Informați-vă temeinic despre fenomenele meteo prognozate pentru traseele pe care urmează să le parcurgeți. Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii vă recomandă să îndepărtați în întregime zăpada de pe autoturism. La frânare, zăpada lăsată necurățată pe plafon poate aluneca pe parbriz și vă poate bloca vizibilitatea. Conform legii, conducătorul de autovehicul este obligat să verifice funcționarea sistemului de lumini și semnalizare, a instalației de climatizare, să mențină permanent curat parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, precum și plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau înregistrare ale autovehiculului și remorcii. Nu uitați, când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, conducătorii auto au obligația să circule cu o viteză care să nu depășească 30 de kilometri la oră în localități sau 50 km/h în afara acestora. Totodată, vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe un carosabil acoperit cu zăpadă, gheață sau polei. Pietonii au obligația să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să se realizeze prin locurile marcate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric destinat lor și numai după ce sunt siguri că intenția de traversare a fost observată de către șoferi, iar aceștia au oprit mașinile”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi.