În data de 27 martie 2021, ora 11:00, a avut loc în sala „Barbu Știrbei” a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași un simpozion dedicat împlinirii a 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România 27 martie 1918 – 27 martie 2021. Organizatorii evenimentului au fost: Primăria Municipiului Călărași, Consiliul Județean Călărași, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, Palatul Copiilor Nr. 1 Călărași, Asociația Națională a Veteranilor de Război – Filiala Călărași, Asociația Cultul Eroilor „Regina Maria” Călărași.
Pe 27 martie s-au împlinit 103 ani de când Basarabia, provincie românească, cotropită de imperiul țarist în anul 1812 și apoi de imperiul sovietic Comunist, în iunie 1940, a fost primul pământ românesc, care a venit la Patria Mamă la data de 27 martie 1918, prin voința și votul Sfatului Țării Republicii Democrate Moldovenești.
Acest moment istoric deosebit a fost onorat de personalități recunoscute ale județului nostru, și anume: profesor doctorand Constantin Tudor; profesor doctorand Cătălin Ion; P.C. părinte preot Dr. Teofil Brateș; P.C. părinte protoiereu Viorel Dinu și președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, general maior Stelian Dinu.