Cea mai mare parte a clienților afectați de condițiile meteo severe (cod roșu şi portocaliu de vânt puternic și ninsori) în județele Ialomița, Călărași și Constanța au fost realimentați cu energie electrică, după intervențiile echipelor din teren ale E-Distribuție Dobrogea și ale contractorilor societății, precum și manevrele de la distanță efectuate prin sistemul Telecontrol al instalațiilor electrice de distribuție.

Intervențiile au continuat și pe parcursul nopții de joi spre vineri, iar numărul personalului implicat a fost suplimentat, inclusiv cu echipe de intervenție relocate de la E-Distribuție Muntenia.

În data de 7 februarie 2020, în zonele deservite de E-Distribuție Dobrogea, peste 300 de tehnicieni ai societăților E-Distribuție și ai contractorilor societății au lucrat continuu pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor din zonele afectate de evenimentele meteo severe. Alți o sută de angajați sunt disponibili pentru suplimentare sau înlocuirea celor menționați, pentru a asigura continuitatea activităților.

Echipele continuă să lucreze pentru remedierea tuturor deranjamentelor colective și individuale și restabilirea alimentării tuturor clienților.

Compania mulțumeşte autorităților locale, echipelor ISU și  celorlalte instituții implicate în gestionarea situației cu care este în contact permanent și care sprijină intervenția echipelor E-Distribuție în zonele afectate.

Enel recomandă clienților afectați să folosească, pentru a semnala deranjamente, cu precădere numerele de tip TelVerde (apelabile gratuit din rețelele naționale) – 0800 070 555.