În data de 22 septembrie 2020, a fost aprobată dispoziția de majorare a bugetului local prin care au fost preluate sumele defalcate din TVA, pentru finanțarea activităților descentralizate la nivelul județului Călărași, cuprinse în Ordonanța de Urgență nr. 135/2020.

Destinația prevăzută de Ordonanța de Urgență menționată a fost respectată întocmai, respectiv pentru finanțarea sistemului de protecție a copilului și asistență socială, într-un cuantum total de 1.068 de mii de lei. Întreaga sumă a fost direcționată pentru acoperirea cheltuielilor cu salariile angajaților Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Călărași, aferente lunii august. Salariile vor intra pe card vineri, 25 septembrie.

„Îmi pare rău pentru disconfortul creat angajaților DGASPC, dar așa cum au fost informați, au fost convocate cinci ședințe extraordinare de îndată pe această temă, care au fost boicotate de unii consilierii județeni, care au tratat exclusiv politic aceste ședințe, la care au refuzat să participe. Am reușit deblocarea situației și vreau să îi asigur pe angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului că am găsit soluția pentru a le asigura salariile până la sfârșitul anului, din bugetul Consiliului Județean. Este important ca salariații noștri să știe că mă preocupă, permanent ca ei să își desfășoare activitatea în condiții normale de lucru și le mulțumesc pentru faptul că în toată această perioadă de timp au dat dovadă de profesionalism și dăruire față de beneficiarii din centrele instituționalizate ale DGASPC Călărași”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Valentin Barbu.