S-a dat startul Competiției Naționale de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat – faza națională. Evenimentul este organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Căpitan Puică Nicolae” al judeţului Argeş şi se desfăşoară în perioada 19 – 21 septembrie. Acesta constă în două probe, „Descarcerarea din autovehicule” şi „Acordarea primului ajutor calificat”, la care se întrec echipajele reprezentative a 13 inspectorate pentru situaţii de urgenţă din ţară (Alba, Argeş, Bihor, Braşov, Bucureşti – Ilfov, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Iaşi, Mureş, Neamţ şi Vâlcea), dar şi ale Republicii Moldova, Facultăţii de Pompieri şi Şcolii de Pompieri şi Protecţie Civilă Boldeşti.

La această etapă, care se va desfășura în Centrul Civic Mioveni, vor susţine exerciții demonstrative și echipe ale Republicii Moldova, Facultății de Pompieri și Școlii de Pompieri și Protecție Civilă Boldești.

Paramedicii SMURD Călăraşi vor participa doar la proba „Acordarea primului ajutor calificat”.

Probele de concurs vor consta în rezolvarea unor scenarii complexe (descarcerarea persoanelor din vehicule și acordarea primului ajutor calificat) și se vor desfășura sub arbitrajul experților străini și a specialiștilor din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.