Aproape 60 de conducători ai autovehiculelor destinate transportului public de persoane, inclusiv transport școlar au fost testați cu aparatul etilotest de polițiști, în urma unei acțiuni desfășurate în județul Călărași.

 

Poliţiştii au acționat la nivelul județului nostru pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră și prevenirea accidentelor de circulaţie grave în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane sau elevi, precum și pentru impunerea respectării normelor legale care reglementează circulația pe drumurile publice. Acţiunea polițiștilor a avut în vedere toate rutele de transport persoane și elevi de pe raza județului Călărași, atât cele județene cât și cele interjudețene.

În urma activităților specifice, au fost testați cu aparatul etilotest aproximativ 60 de conducători ai autovehiculelor destinate transportului public de persoane, inclusiv transport școlar, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale.

Exemplu: Un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Călărași, care conducea un microbuz școlar, a fost depistat de polițiști sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,24 mg/l alcool în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional și s-a luat măsura reținerii permisului în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.