Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Călărași îi îndeamnă pe tinerii care au ieșit din sistemul de protecție a copilului în ultimii cinci ani, să participe la un studiu pentru a le oferi servicii de consiliere de integrare, dar și profesionale.

Dacă ești un tânăr sau tânără care a ieșit din sistemul de protecție a copilului în ultimii cinci ani, indiferent că ai fost în plasament într-un centru sau într-o familie, te rugăm să participi la sondajul nostru privind situația tinerilor care au părăsit sistemul de protecție – http://bit.ly/studiutineri. Dacă ai un prieten sau prietenă care a fost în sistemul de protecție a copilului, te rugăm să-l inviți să participe la sondajul nostru online”, este mesajul transmis de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călărași, pe site-ul propriu.

Studiul este realizat de Asociația Sociometrics la cererea SOS Satele Copiilor România, cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii.

Obiectivul principal al studiului este de a îmbunătăți serviciile de integrare socio-profesionale oferite tinerilor care părăsesc sistemul de protecție.