Grupul de firme Queralt din regiunea Lleida, Spania, care oferă cele 150 de locuri de muncă în agricultură, este compus din mai multe ferme dedicate producerii și comercializării fructelor.

Muncitorii vor lucra în câmp, la cules fructe, curățat pomi, dar şi în fabrică, la aranjarea fructelor în lăzi și caserole.

Sunt oferite 150 de locuri de muncă după cum urmează: 100 sunt pentru femei, pentru munca în câmp și ambalat în depozit, iar 50 sunt pentru bărbați, pentru munca în câmp, din care: un șofer de autobuz pentru transportul muncitorilor la locul de muncă (categoria D + atestat), doi șoferi de camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit (categoria C + E și atestat) și doi tractoriști.

 

Beneficii și alte condiții

 

Nu se solicită limbă străină. Salariul este de 6,25 de euro brut pe oră (pentru lucrul în câmp) şi 5,96 de euro brut pe oră (pentru lucrul în fabrică).

Transportul dus – întors Spania îl plătește muncitorul. Pentru locuință (utilități) și alte cheltuieli se reține 10% din salariu în primul an și în al doilea an 5%.

Locuințele au zonă comună de spălătorie și bucătării. Familia va locui în camere separate. Se primește set complet de lenjerie de pat și echipament de protecție individual (în cazul pierderii acestuia, se plătește).

Contractul de muncă se semnează în Spania (după înscrierea în sistemul de securitate socială – obținere NIE). Durata contractului se întinde pe perioada aprilie – septembrie 2018 cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie.

Persoanele cu domiciliul în județul Călărași, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului Eures din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Călărași, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate.

Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul AJOFM Călăraşi), copie de pe actul de identitate, CV, copie act studii, adeverință medicală “apt pentru muncă”, cazier judiciar.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 31 martie 2018. Data și locația bursei se vor comunica la o dată ulterioară.