Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, instituție subordonată Consiliului Județean Călărași, desfășoară în perioada 30 septembrie – 6 octombrie 2019, proiectul de educație prin artă „7 zile – 7 arte”, motto-ul ales pentru acest eveniment fiind unul special – „Shakespeare a creat lumea în șapte zile” – un vers dintr-o poezie semnată de poetul Marin Sorescu.

 

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța revine astăzi la Călăraşi cu un nou spectacol. Acesta se numeşte „Magic swing” şi cuprinde recitaluri din muzica retro din anii ‘30, ‘40, ‘50 şi ‘60, precum şi evergreen-uri. Spectacolul va avea loc la sala „Barbu Ştirbei” a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, începând cu ora 19:00. Vor susţine recitaluri soliștii vocali ai Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța.

Conceptul spectacolului este unul bazat pe sincretismul artelor, în strădania de a pava cu sensibilitate și atitudine solară drumul dinspre scenă către spectatorul dornic de de experiențe noi, frumoase, capabile de a-l smulge din cenușiul cotidian. Pe scenă evoluează o echipă de tineri ce cântă și dansează, toți soliști și balerini deopotrivă. Melodiile dăruite publicului sunt șlagăre retro, din anii ‘30, ‘40, ‘50 şi ‘60, evergreen-uri care transced temporalitatea, care au însuflețit generațiile trecute și își păstrează și azi valoarea și frumusețea.