Spectacolul de teatru „7 dintr-o lovitură” scris şi regizat de Lia Bugnar, cu actorii Maria Obretin, Letiția Vlădescu, Alexandra Sălceanu, Alexandru Nedelcu, Alexandru Bogdan, Anghel Damian, Lia Bugnar și Andrei Runcanu, s-a jucat în data de 3 octombrie la Sala Barbu Ştirbei Călăraşi.

Piesa de teatru a fost una de excepţie, cu şi despre tineri, a cărei acţiune s-a petrecut într-un studio de televiziune. Spectacolul a prezentat şapte tineri într-o competiţie deschisă, un maraton live, de trei zile, în care personajele au fost prinse în goana atingerii propriilor vise, cu preţul oricărui sacrificiu. Senzația a fost una de pește prins într-un acvariu, expus privirilor fără nicio posibilitate de ascunziș. Ar fi părut o poveste tristă dacă n-ar fi intervenit diferențele dintre oameni, motivațiile lor complet neașteptate pentru a se afla acolo, felul atât de variat în care personajele cu diverse nivele de educație au reacţionat la situații limită sau absurde. Personajele au participat, aşadar, la un reality show de tip „big brother” şi au arătat că ar face orice ca să câştige. Într-o societate dominată de puterea televiziunii şi  de rating-uri, pe scena de la Călăraşi au fost aduse şapte scaune şi o moderatoare, cu pretextul unui reality-show a cărui miză a fost câştigarea unui rol principal într-o telenovelă. Însă, pretexul real a fost cautarea senzaţionalului, care să salveze televiziunea, pornind de la premisa că spectatorilor le place să vadă rufe spalate în public. A fost un dialog continuu cu telespectatorul, unde fiecare din cei şapte a încercat să câştige voturile acestuia. S-a putut observa individualitatea fiecăruia din cei şapte, care s-a conturat în momente cheie, monologuri sau dialoguri în doi. Pe scenă au evoluat: fata rea al cărei vis este să devină un personaj public, care ar face orice ca să obţină ceea ce vrea şi băiatul la fel de rău a cărui forţă se regăseşte în pumni şi cuvinte dure, aceştia formând un cuplu bazat pe ideea că intimitatea făcută publică vinde, prin urmare fiind cei mai votaţi de telespectatori. De asemenea, au fost prezenţi şi visătorii fără sens: harpista , cea care visează să aibă bani pentru a-şi achiziţiona o harpă, scriitorul-poet cu o lucrare despre traumele psihice ale fluturilor daltonişti care fuge de ridicol şi vrea bani pentru a salva casa părinţilor lui, tânărul ce vrea să fie un star, care se prezintă ca fiind un rac sensibil, timid şi pasionat de modă, dar ajunge să fie luat peste picior de colegi, de public şi de moderatoare,  tânăra pierdută în spaţiu (Ilinca Manolache), dată afară din casa iubitei ei şi cu probleme cu drogurile şi tânărul care spune lucrurilor pe nume, mereu cu zâmbetul pe buze, care devine protector cu demonii Ilincăi în perioadele de sevraj. Aşadar, aceste aspecte au putut fi vizionate în piesa „7 dintr-o lovitură”, printre hohote de râs şi stări de tristeţe apărute ca din senin în sufletele spectatorilor. Spectacolul a făcut parte din proiectul de educație prin artă “7 zile, 7 arte” şi a smuls ropote de aplauze de la spectatori.

La finalul piesei de teatru, managerul Centrului Judeţean de Cultură şi  Creaţie Călăraşi, Mihaela Petrovici i-a premiat pe actori. Actriţa călărăşeancă Maria Obretin a declarat: „Mulţumesc mult pentru că aţi venit  în număr atât de mare să ne vedeţi în această seară. Cred că este a treia oară când joc aici, în Călăraşi, şi, de fiecare dată, am cele mai mari emoţii pentru că este toată familia mea în sală. Le mulţumesc şi profesorilor mei care au venit şi la cât mai multe evenimente de acest fel, să se bucure Călăraşiul de cultură.”

În sală au fost prezenşi alţi trei actori din Călăraşi, care acum joacă pe scenele bucureştene. Este vorba despre: Cristi Dionise, Bogdan Iacob şi Simona Grumezea. Regizorul Ştefan Niţu a afirmat: „Tot astăzi (n.r. 3 octombrie), în cadrul atelierelor teatrale, alţi trei actori călărăşeni au fost prezenţi aici. Au venit şi au lucrat cu liceenii, cu actorii de la trupa Trepte’ . Îi aplaudăm şi le mulţumim. Au plecat din trupa Trepte’ şi acum iată-i actori pe scenele bucureştene. Mulţumesc pentru atelierele de astăzi.Trei actori minunaţi, cu care sperăm să ne reîntâlnim în proiectele noastre aici, la Centrul Judeţean de Cultură şi Creaţie.”