Școala Gimnazială „Mircea Vodă” Călărași va organiza, în data de 29 martie a.c., evenimentul caritabil „Vestitorii Primăverii”. Fondurile colectate în cadrul spectacolului vor fi donate Organizației Salvați Copiii și folosite în scopul dotării Maternității Spitalului Județean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călărași.

În România mor cei mai mulți copii sub un an din Uniunea Europeană. O dată la șase ore, un nou-născut își pierde viața, cel mai adesea pentru că Maternitatea în care a venit pe lume nu a avut aparatura medicală necesară. Pentru a supraviețui, acești copii au nevoie de echipamente performante imediat ce se nasc. Fiecare minut este de aur și se convertește în șanse la viață. În ciuda eforturilor medicilor, copiii născuți prematur, de cele mai multe ori, se sting.

Din păcate, această situație se întâmplă și la Călărași. Mai mult decât atât, în anul 2016, judeţul nostru a avut cea mai mare rată de mortalitate infantilă din țară. În 2017, nenumărate cazuri au fost transferate către materintățile din București și s-au înregistrat patru decese neonatale – lucru care nu s-ar fi întâmplat dacă se nășteau într-o maternitate de nivel superior.

Necesarul Spitalului Judeţean Călărași pentru a monitoriza sarcinile cu risc și pentru a trata nou-născuții  prematur sunt: un ventilator suport respirator, o masă radiantă cu modul de resuscitare, două cardiotocografe pentru monitorizarea fătului în travaliu și un ecograf cu sondă transvaginală pentru urgențe. Toate echipamentele necesare valorează aproximativ 65.000 de euro.

În acest sens, Școala Gimnazială „Mircea Vodă” Călărași își continuă șirul acțiunilor umanitare cu proiectul „Nouă ne pasă”. Acesta are drept scop strângerea de fonduri pentru Secția Maternitate a Spitalului Județean de Urgenţă Călărași.

Partenerii evenimentului sunt: Inspectoratul Școlar Județean, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași și Academia de Arte Frumoase Daniel Iordachioae.

De asemenea, s-au alăturat în această campanie Organizația Salvați Copiii România și Asociația Femeilor de Afaceri Călărași. La spectacol vor participa elevii de la majoritatea școlilor din județul Călărași cu momente diverse de cântec, dans și poezie, iar donațiile se vor face chiar în ziua evenimentului. Suma strânsă va fi donată Organizației Salvați Copiii pentru Programul „Fiecare Copil Contează” și folosită în scopul dotării Maternității Spitalului Județean Călărași.

Călărăşenii sunt invitaţi în data de 29 martie 2018, ora 16:00, la sala de spectacole „Barbu Ştirbei” a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, pentru a participa la evenimentul caritabil.

Toți acești copii au nevoie să le fim alături și să nu ne întoarcem privirea de la drama lor.